Followers

Ambuat Madam?

"Aku adalah perempuan yang terpaling hancur dan bersepahan jiwanya suatu masa dahulu-- menjadi seorang bundalah yang menyantumkan aku-- setiapnya-- satu-persatu." - fynn jamal

Moh!!!

AU dan Basilic

Assalammualaikum!


amboi.
seminggu ilang tetiba promo Basilic.
giler kau.
Basilic bayau madam bergibu ni!
satu entry rm20k kau!
(over verangan disitu..ahaks)

nak ckp pasal botols susu (ada s sebab botols susu arasy ada 10 hahahah)....
sejak dr lahir, mmg 10 bijik botol dia..
dalam 9 bulan ni dah 4 kali tukar botol.


first 3 month, botol susu Anakku + Pureen
then, madam research2..botol kaca paling selamat untuk baby,
madam pun convert glass Basilic  4oz..pakailaaa sampai 9 bulan.
then ada kejadian yang berlaku pasal botols kaca ni,

al kisah si AU main hentak2 botol dlm buai
sekali terhentak KEPALA dia..
apa lagikkkk! meraung ler member tu..
anak manja babah kata ko... maknyer ni ha yg kena marah!
membebel si sepian dgn madam
katanya, berat la, fragile la... hah! pasrah ler madam kepala anak dah benjol n biru....


sudahnya madam tukar botol plastik pulakkk!!!!!!!
8oz !!!!! (lil king skang sekali minum 6oz...so his need dah beertambah la...)

sekali lagi Basilic jd pilihan and of coz its BPA free...
yang bagusnya kalu plastik pilih lah yg PES, tp madam blom mampu nk beli Basilic PES
madam beli PP aje dulu... mana nak mampu kalu 10 x RM42 da jd rm420 woi!
yang PP ni pun dah jtuh RM28.90.. bengkok...! itu pun mdm beli 8 unit dulu...
tp kerna mu sayang, ikat perut mommy mu...

ada satu color lagik iaitu oren, tp selalu sgt habis... yng 2 unit lg tu mdm mmg tgh hunting kaler oren...

antara sbb lain mdm  suka dgn design dan kualiti botol ni... comel aje cow tu,
si lil king suka menenung lembu2 ittew sambil menikmati syusyu nyer!!!
haaaaaa...
lelebih lagi putingnya yang anti colic.
berbeza dgn puting lain, Basilic ada 1 straw kecil terjulur dr putingnya...
madam dah try uols, bila sedut tu mmg vakum... so that budak tak kembung la..
hok yang ini bukan botol susu ye...
ada pulak yang lurus bendul tanya kang....

suhu TAHAN kepanasan untuk botol ini boleh mencecah ke 120 darjah celcius...
ia adalah selamat... kalu PES lagi selamat...
beza PP and PES tu boleh baca dekat LINK INI.... (TP INI REVIEW UNTUK AVENT, UOLS JUST ABSORB TANG INFO PP N PES TU YE)
(oh, dan lagik nk peringat ni, tak payah la ko nak gebang breastfeesd lg bagus. itu semua sedia maklum,
ini kita bercakap mengenai org yg seperti madam or mommies yang bersusu formula untuk anak...)

KENAPA BANYAK SANGAT BOTOL SUSU ARASY UQAIL?

mommies lain kat luar sana madam tak tau,
tp menjadi madam lala-a-thinker ni mmg meletihkan..
ahaha.. semuanya nk banyak..banyak..banyak..

y?

1) 5 botol untuk pengasuh aka my makcik supaya senang beliau nk buat susu everytime lil king nak tak perlu kejap2 nak basuh.

2) 5 botol untuk rumah madam dimana AU bangun 5kali dlm 1 malam untuk nomnom.. so madam tak kose terpisat2 bangun untuk cuci botol.

3) suka-hati-aku-lah-duit-aku-ha-ha-ha


ok. sekian bercakap mengenai si tenit.
pengakhiran cerita mestila mommy nk interprem...

xoxo dr kami berdua...
muah muah..muahhhh....
bye!


No comments:

Post a Comment

Tq uols...