Followers

Ambuat Madam?

"Aku adalah perempuan yang terpaling hancur dan bersepahan jiwanya suatu masa dahulu-- menjadi seorang bundalah yang menyantumkan aku-- setiapnya-- satu-persatu." - fynn jamal

Moh!!!

Tahun baru, Entry 1st!

Assalammualaikum!

Lakkkkkk!

dah 28hb bru 1st entry?
bermakna blog madam lala semakin pudar...
cewahhh!

insyallah, madam akan back on track minggu minggu seterusnya..
in sha Allah...

Sihat?
ooo... madam tgh sokk...sekkk...sokk...sekk... selsema...
si sepian la ni! menjangkit dia... (menyalahkan si sepian memvavi vute)

Lil king?
mmm.. kemain aktif skang ni uols..
hr tu pergerakan hanya tergolek golek kesana kemari!
la ni dia dah menyelau (bak kata org melaka)... kedepannnn dengan gigih sekali....


Budak selekeh air liur meleleh....huhuhu..
rambut halus mcm bulu jagung mum ckp...
skang ni susah nk amik gmbr dia...
melasak!

antara toys Arasy yang madam beli...
hok ni, madam buat ala2 sorting color...
nk asah fine motor skil dia...

kebanyakan toys yang madam beli mmg bukan yang 'SIA-SIA'
kebanyakannya benda2 learning...
i shud start from now, ajar dia benda2 yang berfaedah dr bermain toys yang melekakan...

Oh, he also love to hear me read.
lelebih lagi while lil king dlm buai..
start jek madam ckp, "ONCE UPON A TIME....."
terus pandang madam tak berkelip.... dan tersenyum excited..
nasib baik masa pesta buku serigala hari tu (bigbadwolf) madam dah borong buku dia...
so, ada satu buku tu mmg khas untuk bedtime story, siap2 dgn moral of the story dia..
bila dah habis cerita, often madam akan cakap
'so arasy. what is the moral of the story.... blablabla...u shud not.. bla..bla bla..'
si lil king just uuu...aaa....uuuu.... gitu....


suka tgk gmbr ni sbb dia tengah renung manje mata madam sambil dia menghongges GG aka giraffe dia...

aktiviti weekend...
pek tam n mektam skang dah bukak kedai makan sarapan...
so kitorg snggup ala-ala meredah daerah untuk smpi ke sini...
pekena roti canai dia...
terbaekkkkk... cicah masak asam wuiii marbeles..
lil king makan ketupat nasi cicah susu...eceh...hahahahah

ko tgk madam ko
dah menggebu balik daaaaaa iols..
ritu 64kg, laaaaa niiii dah naik 71kg...
kakakakakaka
aku ni kalu tak diet, mmg derassss aje lemak aku buat gathering...
tp kalu diet Atkins tu aku buat, turun makan bulan jugak...
la ni dok makan shaklee set slim...
tp lum slim2 pun aku ni....!

ok sayang2...
nnt madam kau menaip lagik...

k.. bye!



No comments:

Post a Comment

Tq uols...