Followers

Ambuat Madam?

"Aku adalah perempuan yang terpaling hancur dan bersepahan jiwanya suatu masa dahulu-- menjadi seorang bundalah yang menyantumkan aku-- setiapnya-- satu-persatu." - fynn jamal

Moh!!!

Bandung Trip 2013 (Vol II) ~ Itinerary ~

Assalammualaikum!

Alhamdulillah safely pergi dan balik...
Sebelum pergi mcm2 dugaan...
Sakit gigi, rashes... senggugut..kakakaa...

Sebelum ni madam berceloteh tentang Things To Concern dalam;
Entry :  Bandung Trip 2013 (Vol I) ~ Things to Concern~.. ada sedikit penambahan info dari masa ke semasa, kalu benak madam kau ni timbul..

Yang penting jugak bila kita travel, adalah jadual perjalanan... kemana dan dimanakah kita supaya tak tertinggal barang 1 tempat menarik pun..

Kali ni madam pilih trip untuk sopinkkk  aje..
Plus, adalah a few places yg madam nak bawak pian lawati.. (ayt madam mcm tunggang langgang aje, sbbnya tengah tahan sakit gigi dan mengantuk kesan ubt rashes..kakakakaka.. lalok tau nggak?)

So here the 'plan' itinerary...taknak terlalu ikut sgt, tp at least ada perancangan where we should go...

Day 1

ETA - 8.50a.m (waktu Bandung) Arrival at Husen Sastranegara Airport of Bandung.

Check in Oranges Homes.. rehat2 n mandi sekejap... then shoot KOPO sebelum ke Pasar Baru...
Makan tengahari style Padang, lepas tu smbung ke FOS - Oasis...
Balik hotel.. terbungkang!


Day 2
Having Bandung full day shopping tour, visiting factory outlets such as : Heritage, The Summit, The Kosmo, Cascade, Terminal Tas, Rumah Mode, Oasis (perfume), Paris Van Java dll... Lunch at Sangkuriang restoren makanan Sunda...

Day 3
Tangkubang Perahu, Stoberi Farm, Kampung Daun and Trans Studio, dan Anakechil..

Day 4
Repeat FOS, KOPO dan Pasar Baru sbb esok pagi2 nk fly balik...

Day 5
Airport Bandung terkelip2 menahan lapar dan mengantuk sbb kul 5 pagi dah terpacak untuk check in takut ketinggalan.. ada insiden mencemaskan berlaku time ni.. nnt madam celoteh kan..

Untuk itu... sila bertabah... dan layan dulu beberapa keping gmbau...RANDOMLY x ikut hari oke..! nnt madam buat entry betul2 ikut hari... ni tgh layan kepala keneneng.... bru naik kerja...hahaha

Trans Studio ni baru siap tahun lepas, madam pergi tp tak masuk sbb masing2 dah mabuk pusing2 naik n turun dr Tangkuban Perahu... ni Day 3...

ni baru smpi Bandung...

peserta rombongan, dari kiri Ain, Hid, Sepian, Madam, Dayah dan Wan...

Tangkuban Perahu yg sejuk giler tp Alhamdulillah cuaca tak hujan...

ni airport derang yg kecil dan sempit.. tp toilet bersih! hahaha

Sir cinta di Pasar Baru, harga nya passsss (fix)... takleh kurang2.. tp cantik2 kain nyer...

ni landscape di Hotel kami menginap... cantik dan damai, suka tenung ikan koi derang... besar2 sudah..!

on the way to Tangkuban  Perahu kalu tak silap...

ni KOPO... supplier penjual2 Pasar Baru, harga kain dia jauh lebih murah dr di Pasar Baru jimat dlm 50-60k gitu.
madam paling bnyak borong kat sini berbanding Pasar Baru...

ok, thats all for now.. nnt madam ceritakan lagik...

bybybybye...








15 comments:

  1. Hapdet lg. Tumpang tgk ja. Nak fly ke sana x tau bila. Heheee

    ReplyDelete
  2. WAH.. SERONOKNYA BERCUTI.. MESTI JADI JUTAWAN SEKEJAB KAT SANA KAN? TAKDE OLE-OLE KE..? :D

    ReplyDelete
  3. Kopo tu area mana? Kalau ckp je ngan supir nk ke kopo, diorg tau ke? Tq 4 da info..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOPO tu sebenarnya nama Jalan... dekat jalan tu ada rumah supplier ni.. kalu nk supir cuba contact NARKO 087823678480 dia yang suggest bawak kami ke KOPO ni...

      Delete
  4. Salam.. Mdm lala... saya bakal ke bandung.. insyaallah bulan 6 nnti.. stay di orange homes bandung... harap dapat bayk info yang berguna di sini... hehehe... =)

    ReplyDelete
  5. Nurul, Orange Homes mmg selesa sgt, dan untungnya dekat dekat dgn semua tempat..airport pun dekat..
    stay tuned oke, bnyk lagik info madam nk share

    ReplyDelete
  6. hai madam, nak tanya kalau first time nak ke bandung, better tempah tourist guide ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg perlu tourist guide @ supir dear.. bandung jalannya macet/sesakkk..
      dan supir2 ni handal jalan sot cut..

      Delete
    2. nak tanya camne nk dapatkan supir tu?

      Delete
    3. nak tanya camne nk dapatkan supir tu?

      Delete

    4. Assalamualaikum Tuan/Puan.

      Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
      Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

      KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
      Tour operator & Travel Agency

      Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

      Contact person : Amsyahril
      Mobile : +6285263007445
      E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


      Delete
  7. salam madam...nak tanya nama area yg KOPO tur..boleh bagi lebih details... nama jalan atau loroong atau landmarks yg berdekatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy nk bg detail pun tak tahu, tapi kalu bgtahu supir mestri derang tahu

      Delete

Tq uols...